Hai la concurs, monser!/Versenyre, drága!

– Mersi.

-Keirem … zic eu, şi-i dau foc.

-Care va să zică nu ştiţi deloc, deloc româneşte?

-Mit? întreb eu,

Intrebarea primului meu concurs pe blog este: Din ce schita a lui Caragiale e citatul de mai jos?

a)” „Moftul” facator de minuni”

b)”Luna de miere”

c)”Romanii verzi”

d)”Meteahna”

Indiciu: in respectiva schita, naratorul face pe „boanghenul” si afla ceva foarte interesant…

Regulament pentru raspunsuri: NU cautati raspunsul pe net. Cautati in memoria voastra. Daca nu gasiti, sunati un prieten :p sau cautati intr-o carte, de exemplu „Momente si schite” 😀 , dar sa fie tiparita, nu pe CD. (trebuie sa ne reobisnuim cu rasfoitul cartilor, stimabililor!)

Raspunsurile se primesc pe adresa de mail miusever (la) yahoo.fr , NU pe blog, cu subject-ul CONCURS CARAGIALE. Primele trei raspunsuri corecte, in ordinea primirii, sunt castigatoare.

Premii: Castigati mai intai admiratia mea. Bun, stiu ca nu foloseste la nimic 😀 , asa ca voi pune si un link cu blogurile/siteurile* celor trei castigatori si, daca doresc, si pozele lor.

Ideea concursului, v-ati prins care e: sa ne punem memoria la contributie si sa ne distram, descoperind referintele la unguri, uitate, ale lui Nenea Iancu. Premiul e, asadar, simbolic.

Asa ca spor la cautat, onorabililor! A, uitai: termenul concursului e pana pe 30 septembrie.

*Imi rezerv dreptul de a nu publica un link catre un blog/site care propaga rasismul, xenofobia, homofobia si alte „valori” similare. In schimb, voi cere respectivului castigator (daca va fi cazul, fireste) sa desemneze alt site pe care vrea sa il promoveze.

Reclame

13 responses to “Hai la concurs, monser!/Versenyre, drága!

 • Luminita

  Din moment ce dai patru variante posibile, e prea usor… Ce rost sa participi daca totul e mura in gura? Daca nu vei da variantele, voi participa si eu 🙂 Pana atunci, succes tuturor ! 🙂

 • olahus

  Nu e asa usor, ca presupune totusi sa cauti in carte.Plus ca nu sunt cele mai cunoscute schite ale lui Cara’, sau ma insel eu?

 • Luminita

  O.K. M-ai convins să caut, dar voi spune totuşi acelaşi lucru ca mai sus. E prea uşor să cauţi limitându-te la patru variante posibile din care trei sunt greşite şi una e corectă. Şansa ca cineva să nimerească din pură întâmplare răspunsul corect este foarte mare, adică de 25%. Dar dacă tu aşa crezi că e rezonabil şi pentru că eşti convins de dificultatea căutării, iată ca am făcut ceea ce mi-ai recomandat. Durata căutării: 10 minute. Am găsit răspunsul atât de greu pentru că sunt complet adormită după o noapte întreagă de nesomn. Ar fi durat mult mai puţin în condiţii normale. Chiar şi aşa, ţi se pare mare gradul de dificultate dacă răspunsul corect, nu pe ghicitelea, l-am aflat în 10 minute?

 • olahus

  Concurs cu adevarat simplu era daca intrebam care e capitala Frantei, cuvant de 5 litere :P.

  Asta sa zicem ca e de dificultate medie, mai ales ca multi vizitatori stau pe net mai mult la serviciu. Unde e putin probabil sa aiba Caragiale la indemana.

  PS: Avem deja un raspuns, ghici de la cine ;). Astept sa mi se remedieze yahoo-ul ca sa il pot citi si sa spun cu siguranta ca avem un castigator (na, deformatie profesionala, nu spun nimic pana nu vad dovada :P) .

 • E. Ferencz Judit

  Olahus, scuze: titlurile postărilor tale sunt traduse cam aiurea. Mă rog, sună aiurea ungureşte. Dacă-ţi aparţin ţie sau altui aspirant la statutul de maghiar onorific 🙂 , sunt mai mult decat ok.

 • olahus

  Daca ai o alta versiune pentru actuala postare, e binevenita! Elore is koszonom

 • E. Ferencz Judit

  Mult mai firesc sună: Versenyre, draga !

 • olahus

  Avem deja trei castigatori, din care unul a declinat premiul. Asadar, mai e un premiu disponibil pana maine, inclusiv. 🙂

 • Luminita

  Am declinat premiul din cauza pe care am menţionat-o deja, a fost prea simplu pentru mine, nu era corect să concurez, tu ai insistat, dar a fost ca şi cum la o cursă eu aş fi pornit de mult şi celorlalţi li s-a dat startul după ce eu eram aproape de finiş. Nu era corect, la o astfel de întrebare nu trebuie să răspundă filologii pentru că întrebarea a fost mult prea simpla pentru cineva care cu asta s-a ocupat în viaţă, cu cititul. În plus, Caragiale e şi scriitorul pe care eu îl recitesc permanent, e cel mai actual scriitor din literatura română, vi-l recomand cu căldură, oricând personajele din viaţa publică de azi au corespondent în personajele lui Caragiale…

 • olahus

  Cum se spune pe ungureste, nem baj (nu-i bai), Luminita! Eu doar informam publicul ca mai e un premiu.

 • Iaca si castigatorii, nene Iancule! « Limba Cailor

  […] s-a terminat primul meu concurs. Primul nostru, pentru ca a fost si al vostru, cititorii nostri. Multumesc tuturor celor care au […]

 • Iaca si castigatorii, nene Iancule! « MaghiaRomania

  […] s-a terminat primul meu concurs. Primul nostru, pentru ca a fost si al vostru, cititorii nostri. Multumesc tuturor celor care au […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: