In Parlament cu 34 de alegatori: Kötő József

A fost sa fie. Parlamentarul care a intrat cu cele ma putine voturi in Legislativ e candidat UDMR. Kötő József e numele lui. Cine este el, mai exact, si cum ar putea fi schimbat sistemul care l-a catapultat pe un loc de deputat, aflati in interviul pe care l-a acordat pentru Frontnews.

Reclame

15 responses to “In Parlament cu 34 de alegatori: Kötő József

 • Egy Gondolat Bant

  Această anomalie nu arată decât că sistemul este prost. La noi se realizează că o omletă e stricată abia după ce-i consumată în întregime.

  Altminteri, dl. Koto şi-a câştigat mandatul pe drept.

 • v.ragtan

  „In parlament cu 34 de alegatori” e numai jumatate din adevar: Kötő a fost ales in primul rand datorita redistribuirii mandatelor, cred eu.
  Apropo, numele corect e Kötő József.

 • ishmael

  oricat de blamat ar fi sistemul uninominal de vot, ne-a scapat de PRM si PNGCD, de nume guriste precum Paul Pacuraru, Adrian Paunescu, Corneliu Ciontu, Norica Nicolai, Taracila, Dorneanu, Serban Nicolae etc etc etc care s-ar fi regasit in Parlament daca votul era pe lista.
  sper ca alesii sa invete din aceste alegeri si sa faca ceva si pentru Romania: se observa ca un mar stricat intr-un colegiu dauneaza mai mult decat se astepta careva.
  sistemul e perfectibil, insa nu va asteptati ca sistemele de vot sa fie vreodata perfecte – nu exista asa ceva – mereu va pierde si va castiga cineva; ceea ce e mai important e sa castige societatea pe de-a intregul

 • olahus

  @ ragtan: si eu zic ca e redistribuirea. dar titlul trebuia sa fie cat mai concis.

 • Egy Gondolat Bant

  Pt. Olahus, Ragtan: corect se scrie Jozsef Koto, acesta fiind un blog în limba română.

  Pt. Olahus: cred că ar fi bine să faci un post pe Limba Cailor despre faptul că PRM ne va văduvi de prezenţa sa în forul legislativ al ţării – mulţumită uninominalului.

 • bozso

  ishmael: de PRM si de PNGCD ne+au scăpat în primul rând cei doi. Dacă nu exista PNGCD, PRM era bine mersi în Parlament. Spre norocul nostru, nu a ieşit aceeaşi schemă şi cu UDMR – PCM…. 😉

  De altfel, să sperăm că domnul deputat de Africa (de câte ori mă gândesc la titlul acesta, mă bufneşte râsul), va face o figură bună în Parlament.

 • Tihi

  @ Egy Gondolat

  Numele lui corect este Kötő nu Koto. Nici eu nu scriu in blogul meu maghiar Tráján Böszeszku, deşi în maghiară aşa ar fi corect. E un minim de respect să scrii numele corect omului, respect pe care presa românească nu prea a învăţat-o.

 • Egy Gondolat Bant

  Pt. Tihi: am făcut-o din lejeritate nu din rea-voinţă. Puteam să copiez numele cu diacritice de mai sus, dar din obişnuinţă l-am scris fără diacritice, considerându-le subînţelese.

  Dacă ai scrie Böszeszku n-ar fi acelaşi lucru, căci ai adăuga litere nu ai scădea din diacritice – deci ar fi mai clară dovadă de „lipsă de respect” :o).

  Oricum, ai dreptate, trebuie să fac un mic efort să scriu corect numele maghiare, mai ales că ar fi fost atât de uşor în acest caz.

  Mea culpa.

 • Petru Clej

  Tihi,îți aduci aminte când ți-am spus că acest sistem electoral, unic în Europa, este complet cretin? A propos, am nevoie de adresa de e-mail a deputatului cu 34 de voturi.

 • olahus

  @Tihi: Bine ai revenit pe blog si felicitari pentru campanie si pentru rezultat. Sa inteleg ca te-au votat si etnici romani.

  Ai luat mult mai mult decat Koto, dar asta a fost sistemul…

  Te asteptam cat de curand din nou printre autorii Limbacailor

 • Tihi

  Din câte ştiu omul nu are adresă email. Are vreo 69 de ani, probabil nu foloseşte internetul. Dar dacă aflu contrariul, ţi-l trimit.

 • olahus

  @Tihi: cu tot respectul, important e sa fie scris Koto, nu Kata, Kiti sau Kotu. Desigur, cu semnele limbii maghiare, acolo unde siteul permite. Nu cred ca e o crima sa fie scris dupa ordinea europeana.

 • v.ragtan

  @ Egy: cand e vorba de numele nostru corect, suntem extra-sensibili. Stiu ca nu a fost rea intentie:)

  @ Tihi, Petru Clej: parca am citit de pe hotnews.ro ca dl Kötő „si-a facut campania mai mult pe mail”. Nu cred ca n-ar avea adresa email.

 • Petru Clej

  Rog oricum cine are posibilitatea să-i transmită adresa mea petru.clej@btinternet.com, deoarece sunt foarte mulți alegători din Israel dornici să-l cunoască prin intermediul revistei ACUM http://www.acum.tv

 • Petru Clej

  Revista ACUM lansează un apel la formarea unei coaliții PD-L – PNL – UDMR

  http://www.romanialibera.com/editorial/editorial.php

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: