Prim ministru minoritar? [video]

Oare a sosit timpul ca România să aibă un conducător minoritar etnic declarat? Oare am ajuns în sfârşit la această normalitate? Oare Klaus Johannis va avea şansa să spargă gheaţa?

Noi îi urăm tot norocul şi susţinerea de care are nevoie!

Béla Markó despre Klaus Johannis azi:

Cine este Klaus Johannis?


29 responses to “Prim ministru minoritar? [video]

 • Raducu

  Dar Maurer?

 • Raducu

  Dar Petre Roman?

 • Czika Tihamér

  Tocmai de aia am scris „minoritar declarat”. Dintre cei doi numiţi de tine amândoi s-au declarat şi s-au simţit români.

 • Raducu

  @Czika Tihamér:

  Nimeni nu poate sa spuna exact cum s-au „simtit” cei doi. E ca-n bancul cu Bula, politica interna si politica externa… 😉

 • E. Ferencz Judit

  bag un comentariu pe care l-am scris initial pe alt blog. Nu-i bai, băieţii ?
  …e pe acelaşi subiect:

  Johannis e un mit, precum a fost si Băse (acu’ e realitatea întruchipată). Ce se ştie despre Johannis, în afară de faptul că e neamţ, cu renume de excelent gospodar ? Dacă citiţi atent interviurile date de el în ultimii 5 ani, reacţiile lui, se creionează un tip cam limitat. Apropo, faza cu premierul tehnocrat este tot un mit. Guvernul tre’ să fie politic, altminteri nu-şi poate îndeplini sarcina. Electoratul a votat un program POLITIC care tre’buie executat, chiar desăvârşit, dacă se poate, tot politic. Iar a-l compara pe Johannis cu Isărescu… N-au nimic în comun, îi leagă doar mitul premierului tehnocrat, deci apolitic.

 • olahus

  Johannis premier va fi cu siguranta un simbol. Vedeti insa sa nu ramanem doar cu simbolul 😛

  aici nu se pune problema daca e minoritar sau nu, minoritatea germana e cea mai putin afectata de clisee negative. ci daca e capabil sau nu, daca e indeajuns de curat, sau nu.

 • Raducu

  Si tot @Czika Tihamér:

  Cati prim-ministri „minoritari etnici declarati” a avut Ungaria in istoria ei? Ca sa stim si noi cat de normala era… 🙂

 • Czika Tihamér

  @ Judit, Olahus

  Nu prea înțeleg acest scepticism exagerat. Omul are rezultate și un control de sine cum puțin au în politica din RO.

  @ Raducu

  Vorbim acum de România, nu de Ungaria.

 • Raducu

  CzT: „Vorbim acum de România, nu de Ungaria.”

  Desigur. De Ungaria vorbim doar cand ne convine. Foarte convingator….

 • Aprodu

  chiar daca ramane la stadiul de simpla propunere, fara a se concretiza, e o dovada – inca o data – ca romanii nu au un ”ceva anume” contra minoritarilor; nu au nici o retinere in a recunoaste valoarea (cel putin aparenta) indiferent de apartenenta etnica; nu au nici un fel de retineri de a accepta alaturi (sau chiar sa fie condusi) de un etnic (declarat) neroman. asa cum dl Tihamer si altii incearca sa sublinieze adeseori prin comentariile lor pe acest blog.

  marea deosebire consta in faptul ca vorbim de un cetatean roman (de etnie germana) pentru care romanii au avut intotdeauna respect si admiratie. sasi/svabi care vor fi priviti numai prin prisma capacitatilor individuale si ale realizarilor proprii. si asta pentru ca nu au format si nu formeaza o ”tagma” dupicitara de genul celei udmr-iste. un cameleon politic gata sa isi ”ofere serviciile” oricarui partid indiferent de culoarea politica. o ”pleasca” de politicieni dupicitari (e adevarat ca nu toti, insa marea majoritate) care cer in interiorul tarii viziuni europene, insa promoveaza in exterior niste figuri expirate a caror singura activitate este cea de a lansa minciuni. intr-un cuvant, o clica care nu face altceva decat sa lupte pentru teritorii : sa segmenteze, sa imparta, sa reorganizeze cat mai mult din teritoriul tarii. de asta nici un maghiar nu a fost inca capabil sa se ridice la nivelul lui Johannis si sa castige increderea intregii populatii indiferent de originea etnica. si nici nu cred ca maghiarii din Romania vor reusi in curand acest lucru. principalul motiv fiind modul de a privi/interpreta politica pe care o fac in Romania exclusiv prin prisma frustrarii (cronice) a ”luptei pentru pamant”.

 • olahus

  „omul are rezultate”

  dar si multe semne de intrebare
  -declara cu ceva timp in urma ca nu are prieteni sau parteneri la Bucuresti. cum te poti descurca, atunci, ca premier?
  -toata lumea il „vinde” drept independent, dar in ultimul timp el si partidul lui (FDGR) au fost aliati PNL
  -omul are mai multe semne de intrebare, dinainte si din timpul mandatului sau de primar, dintre care unul e legat de acest dosar: http://www.realitatea.net/foto_1002252_johannis–dosar-de-cercetare-a-averii_640707.html

 • olahus

  si un „semn de intrebare” dinainte de a ajunge primar: scandalul unei adoptii dubioase http://www.youtube.com/user/johannis01#p/u/1/HE47r-QXWvE

 • Ovidiu

  marea deosebire consta in faptul ca vorbim de un cetatean roman (de etnie germana) pentru care romanii au avut intotdeauna respect si admiratie. sasi/svabi care vor fi priviti numai prin prisma capacitatilor individuale si ale realizarilor proprii

  studiile inter-etnice (Ento-barometrul 2000) arată că atît românii cît si maghiarii din România au aceaşi percepţie asupra germanilor, şi anume una foarte pozitivă.

 • Solovastru

  Acest Johannes n-a resusit sa dovedeasca deocamdata ca are in spate si altceva infara de mitul legendarei corectitudini germane. Sper sa se descurce la Bucuresti , un oras complicat cum il descria chiar el si sa fie cu adevarat independent nu sa devina o remorca a lui Crin , Geoană sau Hrebenciuc.Astia au de-alde el la uscat in pod , sper sa nu-l transforme in marioneta lor.

 • Raducu

  Nu, Johannis nu e o „papusa”.

  In schimb, Crin si Geonutza sunt. Johannis e doar prostit de acestia si de mai-marii din spatele lor. Ma bucur ca n-a fost nominalizat acum. Ar fi fost un dezastru pentru el. Sper ca undeva, in viitorul nu foarte indepartat sa devina chiar presedintele tarii si sa aiba (eventual) si un prim-ministru tot din FDGR. Dar fara sa fie legat de un „spate” din sistemul actual de partide parlamentare. Care toate sunt putrede pana in maduva oaselor.

  Iar gluma lui MB cu „presedintele maghiar” e o gluma tampa si groteasca atata timp cat „mongolul” s-ar gandi la cineva din cadrul UDMR sau care macar sa gandeasca in stilul UDMR. A, daca ar fi un etnic maghiar care sa nu sufere de „pasarelele” si patologia udmr-ista, adica sa fie intai om si abia apoi ungur, atunci ar putea fi luat (evident) in serios.

 • olahus

  „Astia au de-alde el la uscat in pod” demential!

 • Ovidiu

  raducu …”Desigur. De Ungaria vorbim doar cand ne convine. Foarte convingator…”

  Idea lui Tihi pare a fi că aici vorbim întotdeauna numai de România. Vorbim de Franţa cînd e vorba să subliniem că se poate trăi şi fară un sistem adminstrativ şi juridic corrupt dar nu vorbim cînd subiectul e drepturile minorităţilor unde România stă mai bine ca Franţa..la fel şi în cazul comparaţiilor cu Ungaria.

 • Ovidiu

  dupa 20 de ani

 • Aprodu

  @ ovidiu

  ”Vorbim de Franţa cînd e vorba să subliniem că se poate trăi şi fară un sistem adminstrativ şi juridic corrupt dar nu vorbim cînd subiectul e drepturile minorităţilor unde România stă mai bine ca Franţa..la fel şi în cazul comparaţiilor cu Ungaria.”

  … si, in special, punem accent pe ”mizeriile din ROmania”, justificandu-ne ca, nu-i asa (?!), acesta e rostul blogului sa punem in evidenta ”ce nu merge”. dar ca exista si o latura buna nu trebuie mentionat (sau, cel mult, in trecere). precum spuneai, nu e ”bine primit” sa facem referiri la state din V care dau dovada de mult mai putina toleranta si recunosc minoritatilor mai putine drepturi (unele chiar deloc – si ma refer la dr colective).

  in concluzie, trebuie sa ”subliniem” cat de rau e de fapt, ca lucrurile nu merg deloc bine in realitate chiar daca – atentie! – facem referire, din cand in cand, la ”anumiti pasi inainte” (pusi intotdeauna pe seama ”presiunii din Occidentului). caci, nu-i asa (?!) romanul ”e homofob, maghiarofob, tziganofob/rromofob”. si, cel mai adesea se incheie cu concluzia ”la noi ca la nimeni” (in sens negativ). noroc cu noi – tinerii udmristi asa-zisi ”liberali” (HAHA) care luptam sa le mai deschidem mintile si al unor romani ”tolerati” , in sensul de ”accpetati in grupa noastra, a celor bine intentionati” (caci trebuie 1-2 si de-alde astia ca sa ”ne dea credibilitate”).

  liberali? ce fac liberalii astia udmr isti diferit de organizatia secuiasca care cere autonomia??? prin ce sunt ei diferiti??? pun pariu, ca luati la puricat, nu veti vedea absolut nicio diferenta.

 • Raducu

  „Idea lui Tihi pare a fi că aici vorbim întotdeauna numai de România. Vorbim de Franţa cînd e vorba să subliniem că se poate trăi şi fară un sistem adminstrativ şi juridic corrupt dar nu vorbim cînd subiectul e drepturile minorităţilor unde România stă mai bine ca Franţa..la fel şi în cazul comparaţiilor cu Ungaria.’

  Caz tipic udemerist! 😦

 • Ovidiu

  @Aprodu…… liberali? ce fac liberalii astia udmr isti diferit de organizatia secuiasca care cere autonomia??? prin ce sunt ei diferiti??? pun pariu, ca luati la puricat, nu veti vedea absolut nicio diferenta …

  ..

  Eşti prea suspicios şi paranoid (adică ai experienţă bogată de viaţa) dar dacă ajungi să trăieşti tot timpul „în defensivă” de frică ca nu cumva să nu fi fraierit o să ajungi şi să nu mai merite deloc să traieşti.
  Există diferenţe, diferenţe ce nu sunt doar aparente.
  De exemplu, dintr-un interviu mai vechi a lui Tihi ( şi presupun opinii împartaşite si de Kesztio, Istvan, Judit etc).

  Ce presupune liberalismul ăsta în cadrul UDMR? Te proclami liberal, pe blog cel puţin…

  – Cred în valorile liberale. Comunitatea maghiară din România are nevoie de valorile liberale. Maghiarii sînt şi mai conservatori decît românii. Atitudinea asta nu prea ne ajută mult în vremurile astea, cu schimbările care vin. Dacă nu eşti pregătit să iei valul, rămîi în spate. Schimbarea este obligatorie, pînă la urmă, schimbarea mentalităţii. Platforma liberală în UDMR nu e prea puternică, nici prea mare. E şi greu de vîndut la oameni. E greu să explici că drepturile minorităţilor încap foarte bine în liberalism, poate încap cel mai bine în liberalism.

  Multiculturalism în Secuime? Imposibil!

  – Cum se manifestă conservatorismul la maghiari?

  – La comunităţi de minoritari, să fii conservator e ceva de bază, e normal. Trebuie să fie aşa pînă la un nivel, să-ţi conservi cultura, limba, tradiţiile. E şi o chestie de apărare. Îţi pui ziduri, mari sau mici. Mai sînt şi bisericile care sînt foarte puternice în comunitatea maghiară, cum sînt şi la români de altfel. E şi o chestie de izolare. De 90 de ani, de cînd sîntem în România, cred că în ultimii ani ne-am deschis cel mai mult. Cred că e o evoluţie înspre bine, dar e greu, mai ales în Secuime. Să vinzi multiculturalismul în Secuime e aproape imposibil.

  – Cum încercaţi să schimbaţi?

  – Este şi o platformă liberală în Secuime, dar e liberală în sensul liberalismului românesc, adică liberalism economic şi în rest… conservator. Un liberalism naţionalist, din secolul XIX, care încă se poate vinde. Acuma să povestim despre liberalism european e mai greu… Cum se schimbă? Cel mai bine, deocamdată, e în presă. Anumite articole generează multe controverse. Cred că aşa se începe. Politicienii sînt mulţi care cred astfel de lucruri, dar tac, pentru că aşa cred ei că se pot vinde la alegeri. Probabil că nici eu n-o să pot vorbi foarte mult despre liberalism în colegiul din Câmpia Transilvaniei… Deşi nu ştiu, colegiul acela mi se pare destul de tolerant şi multietnic şi atunci poate chestiile astea sînt mai acceptabile.

  http://www.ftr.ro/index.php?cmd=d&id=8613

 • Aprodu

  @ Ovidiu

  mersi pt scurta ”caracterizare” 🙂

  interesant interviul, prea frumos si ”politically correct” ca sa imi permit a-l critica in vreun fel.

  totusi, trecand dincolo de vorbe si de cele cateva raspunsuri frumoase. concret, conform blogului, tinerii ”udmr – platforma liberala” doresc (te rog sa ma corectezi daca gresec undeva sau daca omit ceva) :

  – autonomia teritoriala a zonei care cuprinde Hg, Cv si o parte din Ms cu tot ce presupune ea: parlament local, limba oficiala maghiara etc etc.
  – (ceea ce numesc ei), o autonomie culturala a maghiarilor din restul Transilvaniei
  – impunerea invatarii limbii maghiare in comunitatile mixte

  Concret, repet, cu ce sunt ei diferiti de celelalte fomatiuni ”politice” maghiare (ma refer indeosebi la cele ”secuiesti”) sau de celelalte aripi din udmr si chiar de formatiunea reprezentata de Laszlo Tokes??? cu ce?

 • Aprodu

  si, te rog, nu imi raspunde (doar) cu : ”udmr – platforma liberala” combate organizarea pe teritoriul Romaniei a intalnirilor de extrema dreapta a maghiarilor (din Ungaria si, mai nou, Transilvania); si, drept urmare, uite, sunt amenintati cu moartea. te rog, ceva mai mult decat atat…

  cele cateva articole scrise in ziare de lb maghiara impotriva unor astfel de manifestatii extremiste sunt binevenite, insa nu ”justifica”, doar ele, ”liberalismul”.

  eu as vrea sa inteleg daca exista diferente – fata de celelalte organizatii, factiuni udmr-iste – la nivel de doleante si/sau de mijloace prin care acestea sunt urmarite!

 • Dinu

  Faza asta cu ungurii liberali din UDMR e o mare pacaleala. Poate ii cred niste romanasi mai „inocenti”, insa nu si studentii de la stiinte politice.
  Liberalismul prin definitie este o doctrina care promoveaza libertatea individuala, cosmopolitanismul, competitia libera, meritocratia, progresul, opunandu-se conservatorismului si traditionalismului obsesiv.
  Plus ca promoveaza cunoasterea cat mai multor limbi, nu tinerea cu dintii de una singura, din simplu motiv ca e „materna”. Unde e individualismul, cand astia sunt atasati trup si suflet de comunitatea lor? Spirit de turma, conformism cumva?
  Interviul de mai sus cam asa suna: „Multiculturalism in secuime? Nem, nem, soha! Multiculturalism la Cluj? Obligatoriu, altfel romanii sunt niste sovini!” hehe…
  Ceea ce promoveaza UDMR-ul e un ghiveci stangist, o ramasita stalinista a proiectului Republicii Autonome Maghiare, dupa model sovietic (gruparea oamenilor in „raioane”, in functie de etnie, sau falsa iluzie ca-i lasa sa faca stat in stat). E clar ca secuii nu se pot guverna singuri si in cazul obtinerii autonomiei, ar depinde direct de „duma de stat” de la Budapesta.
  Pe langa asta, pt. unguri nu conteaza din ce etnie provii si care ti-s originile (genetic vorbind), conteaza doar sa stii ungureste si eventual sa ai un nume maghiarizat, ca esti automat considerat „ungur”. Cel mai bun exemplu ar fi Petofi Sandor (slovac-sarb). Degeaba se tot chinuie istoricii lor sa demonstreze originile hunice sau turanice, cand ei sunt doar europeni (slavi, germani, romani, celti) maghiarizati.
  La fel ca in Uniunea Sovietica, unde „sovietic” era considerat orice cazac, caucazian, mongol, eston sau moldovean rusofon si cu nume rusesc. Nici nu cred ca mai e nevoie sa pomenesc de originile kaghebiste ale partidului lalelei, care a servit interesele Moscovei pe vremea cand Dej era iradiat pt. ca a inceput desovietizarea.
  Mai ramane ca ungurii sa-si faca un fel de ETA, ca sa aiba si „liberalii” astia cui sa se opuna, asa de dragu tolerantzei.
  Am umblat mult prin Europa, si nicaieri n-am vazut mai mult nationalism si mai multa nostalgie pt. trecut si „istorie glorioasa” ca la unguri. Get over it, it’s not coming back!
  Asta nu inseamna ca nu exista unguri liberali in Romania. Ba chiar multi, mai ales la Oradea unde au votat un primar liberal. Dar pe ei ii doare-n pix de UDMR, autonomie, secesiune sau alte doleante etno-comuniste ale unei fractiuni revizioniste complet anacronice. Si nu, asta nu e asimilare sau tradare, ungurii liberali sunt la fel de unguri ca si cei sovini, insa mult mai deschisi la minte.

  p.s. Am vazut ca dati pe aici exemple de autonomie de gen Tara Bascilor sau Republika Srpska !!! lol, voi chiar stiti despre ce vorbiti?

 • Ovidiu

  ….. “Multiculturalism in secuime? Nem, nem, soha! Multiculturalism la Cluj? Obligatoriu, altfel romanii sunt niste sovini!” hehe……..

  Cineva trebuie sa-şi asume riscul de a face primul pas şi acest ‘cineva’ trebuie să fie românii deoarece situaţia nu e chiar simetrica : românii sunt cei majoritari, dominanţi, şi deci au riscuri mai mici.

  Multiculturalismul a fost repins explicit de UDMR incă de la început (anii 1990) în favoarea proiectelor ambiţioase de autonomism şi separatism (proiect gen. sec 19-lea de formarea propiului stat-national-etnic) în interiorul, pe teritoriul, României.

  Greu de spus care e cauza şi care e efectul, lucrurile par să se întreţina unul pe altul. Felul în care şe discuta de ambele părţi îi confirmă celeilante părti ca „jocul” e un „zero-sum-game” iar multiculturalismul cel mult o diversiune în vederea obtinerii unor concesii.

  În Cluj românii trebuie să-şi asume riscurile şi să încerce multi-culturalismul iar dacă lucrurile merg bine apoi modelul să fie ‘exportat’ în secuime (cu rolurile înversate).
  Dar evident asta nu se întîmplă dupa cum sa vazut în cazul penibil al ‘tăbliţelor bilingve’.

 • Dinu

  Ovidiu, ai dreptate, trebuie rabdare si intelegere… dar fiecare trebuie sa lase de la el cate ceva, nu numai noi. Ca daca cedam prea mult, suntem luati de fraieri.
  Locuind intr-un oras mixt si intrand mereu in contact cu maghiari, pot spune ca multi dintre ei sunt ok si nu deranjeaza cu nimic, se poarta frumos indiferent ce etnie are omul cu care intra-n contact, iar daca au de-a face cu romani, vorbesc romaneste fara probleme. Si chiar condamna politica dezbinatoare a UDMR-ului, fatza de 2 popoare prietene, care-au rezistat 1000 de ani fara sa se extermine unu pe celalalt (exemple sunt destule in istorie in care unul a trebuit sa dispara).
  Insa iredentistii maghiari sunt de-a dreptul exasperanti, n-au alte subiecte de discutie decat marea lor tragedie despre cum le-a fost distrusa natiunea la Trianon, cand nici bunicii lor nu erau nascuti. Ba chiar se mai lamentau unii ca „olahii” sunt niste barbari inumani ca au aruncat cu pietre in ei de pe munti la Posada. LOL! (E drept, am auzit si multi romani suparati pe unguri ca le-a omorat Horthy bunicii, dar oricum par mai realisti decat cei cu Posada).
  La fel se vaita ca nu-s suficiente strazi cu nume unguresti si ca romanii cu nesimtirea lor isi permit sa stea in Erdely fara invete maghiara (de parc-ar fi obligati). Apoi, unii care-si pica examenele la facultate, sunt convinsi ca pica pt. ca-s unguri, nu pt. ca n-au invatat… sovinistii astia de romani mereu sunt de vina!
  Acuma ce vor, sa nu cumva sa le dai gol la fotbal pt. ca „le-a fost dezmembrata tara acum 90 de ani”?
  E de-a dreptul obositor sa auzi mereu aceleasi vaicareli sau sa fii catalogat drept „asupritor” cand n-ai suparat cu nimic pe nimeni, doar ca te-ai nascut altfel.
  Si cine-i invata asa, parintii, politicienii, sau televiziunile maghiare? Si cu ce interes, ce rost are sa distrugi viata unor copii cu asemenea frustrari si nemernicii, incompatibile cu secolul XXI, in loc sa-l orientezi catre succes si adaptare in societate? De ce sa iasa mereu in evidenta cu faptul ca-s maghiari, cu ce-i face asta mai speciali decat restul?
  N-ar fi mai bine sa fie educati in spiritul respectului fatza de romani si Romania, fatza de limba oficiala, cultura si legile tarii gazda?
  Presedinte maghiar as vota cu cea mai mare placere, atunci cand va servi interelsele intregii Romanii, nu doar ale unei minoritati, si va renunta la planurile „marete” de a ciunti tzara. A, ca vrem autonomie economica in Ardeal, e clar, dar asta e alta mancare de peste, si n-are legatura cu drepturile colective pt. un grup minoritar sau altu…
  De ex. Obama, desi provine dintr-o minoritate asuprita in trecut, se simte american, tine partea Americii, nu vrea sa puna garduri intre state sau Swahili limba oficiala, promoveaza egalitatea intre cetateni si nu drepturi colective in plus pt. minoritatea de culoare. Pe cand va proceda la fel si un udemerist?

 • Ovidiu

  @Dinu …De ce sa iasa mereu in evidenta cu faptul ca-s maghiari, cu ce-i face asta mai speciali decat restul….

  Au o problemă, e la fel ca în cazul adolescenţilor care nu ştiu cînd trebuie să tacă şi cînd să fie ‘asertivi’. De fapt le e teamă că tacerea lor va fi interpretată ca obedienţa faţa de parinţi, şi asa ceva le afecteaza teribil mîndria de sine. Aşa ca ei caută să iasă în evidenţa si să se ‘afirme’ în orice situaţie, fie ca e fie ca nu e cazul. Vor sa fie siguri că nu lasă impresia că încă trebuie să fie cuminti şi să asculte de parinţi.

  Cam tot aşa şi cu (unii) maghiari. Dacă într-o (orice) situatie nu subliniază faptul că ei sunt maghiari au impresia că asta se datorează, sau ar putea fi interpretat ca inhibiţie şi teamă în faţa românilor (lucru intolerabil pentru mîndria de sine natională).

  Desigur ca (la fel ca în cazul adolescenţilor) cel mai adesea natura situaţiei e în aşa fel încit pur şi simplu nu e cazul şi un astfel de comportament nu face decît să-i mire pe români..ceva de genul „ca la apucat şi pe ăsta ? ce legatură are etnia lui cu situaţia/subiectul ?”

 • Fanel

  @Ovidiu
  @Dinu

  bineinteles ca cei care au site-ul acesta (blogul) nu sunt nici pe departe liberali. de unde liberali??? sa fim seriosi!!! absolut totul la acesti oameni, poarta denumirea de ”etno-”, ultimul exemplu – cu voia dvoastra- ”etno-blogul” ce va fi infiintat!!!

  in afara maghiarilor de care scriati ca voteaza indiferent de originea etnica, care nu dau 2 bani pe porcariile si minciunile udmriste, nu exista liberali. exemplul celor din oradea mi se pare graitor. sunt la fel de ”buni maghiari” , isi educa copii tot in cultura si limba maghiara, insa au trecut de frustrarile demne de EV Mediu.

  toate incercarile domnilor prezenti aici pe blog de a isi demonstra liberalismul dau chix! ei privesc absolut totul prin fereastra ingusta, mioapa, conservatoare si inselatoare a ”etnos-ului”. cam la asta se reduce totul: ”etno-comportament” si ”etno-viziune” in tot si toate (exemplul cu ”nu acceptam multiculturalism in secuime”, dar cerem raspicat ”multiculturalism” (a se citi maghiarizare, in pofida tuturor incercarilor de a ”demonstra” contrariul) la Cj e edificatoare.

  Citeam adineaori pe un post anterior cu dl Tihamer – viitor promotor al ”liberalismului” udmrist- explica cu patos si convingere de sine cum o biata manastire greco-catolica poate aduce atingere ”componentei etnice” din secuime. te doare mintea, pe bune… in intelepciunea-i de jurist, zicea ca incalca o Conventie internationala !!!! HAHA Care Conventie facea referire in mod clar si limpede ca ”actiunile trebuie indreptate impotriva…” populatie locale. asadar, dumnealui, luat de ”valul liberalismului udmrist” incerca sa convinga cititorii cum aceasta manastire poate deveni un ”izvor nesecat de romani” ce sa dilueze componenta secuimii….

  AStia sunt ”etno-liberalii” maghiari din Romania. vai si praf de toti cei care cred in ”datul” lor liberal. se rasucesc parintii si promotorii liberalismului in morminte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: